DOE MEE AAN DE CROWDFUNDACTIE

Draag een steentje bijBekijk de video

De Wolden steunt ijsbaan Hoogeveen.

 

Zuidwolde – Politiek De Wolden steunt de gemeente Hoogeveen in haar streven om een kunstijsbaan te realiseren. De gemeenteraad nam gisteravond unaniem een motie aan, waarin wordt aangegeven voorstander te zijn van de komst van de kunstijsbaan.

Onderliggende argumenten zijn onder meer dat de komst van een ijsbaan goed is voor de werkgelegenheid, een goede aanvulling is op de bestaande sportvoorzieningen en een ijsbaan met naar verwachting 200.000 bezoekers één van de grootste attracties van Zuidwest-Drenthe wordt.

Albert Haar (D66) voegde daar nog aan toe dat de spreiding van schaatsbanen in Noord-Nederland dan veel beter is met Heerenveen, Groningen en Deventer. ‘Een schaatstempel past prima in Zuidwest-Drenthe’, zei Douwe Oosterveen (Gemeentebelangen).  Erik Verheijen (GroenLinks) wilde nog wel een stapje verder gaan. ‘Het zou mooi zijn als de ijsbaan ene omnisportkarakter krijgt. Maar we steunen Hoogeveen politiek, nog niet financieel’, zei hij er snel bij. Hilda Mulder (VVD) denkt dat een ijsbaan een behoorlijke impuls kan geven aan de regio.

De huidige kunstijsbaan De Smelt in Assen wordt gesloten en in Hoogeveen staan mensen te trappelen om een baan te realiseren; het draagvlak is groot. Er wordt onderzoek gedaan, onder welke voorwaarden het beste een ijsbaan in Drenthe kan worden gerealiseerd. In De Wolden zijn ze bovendien van mening dat de schaatssport prima past bij Zuidwest-Drenthe, getuige de kampioenen die de regio nationaal en internationaal heeft voortgebracht. Daarbij wordt gekeken naar namen als Jan Bols en Piet Kleine.

 

http://www.hoogeveenschecourant.nl/nieuws/regio/394805/de-wolden-steunt-ijsbaan-hoogeveen.html


meer nieuws

Laatste ontwikkelingen


U kunt ons ook helpen via Social Media

U kunt ons steunen door het bericht te delen met vrienden uit jouw lijst.

Deel dit met je vrienden