DOE MEE AAN DE CROWDFUNDACTIE

Draag een steentje bijBekijk de video

De IJsbaan

De ijsbaan krijgt een 400-meter baan met een 30x60 binnenbaan voor bijvoorbeeld ijshockey, shorttrack, schoolschaatsen en aangepast sporten. De baan kan ook gebruikt worden door bijvoorbeeld de skeeler- en skatesport en incidenteel voor evenementen.

Innovatieve duurzaamheid in samenwerking

Duurzaam en energieneutraal; een moderne accommodatie die zeer toekomstbestendig is. De ijsbaan krijgt een uniek energieconcept: de ijsbaan op zich is energiezuinig en ook de omgeving wordt duurzamer door het slim benutten van restwarmte van de ijsbaan. Bij het plan hiervoor zijn Rendo en de Waterleiding Maatschappij Drenthe betrokken.

Op het Bentinckspark

De geplande locatie voor de ijsbaan is op het Bentinckspark; aansprekende campus voor onderwijs en sport met een bovenregionale uitstraling. Naast het overdekte zwembad De Dolfijn, korfbalvelden, hockeyvelden, een wielerbaan en een ultramodern binnensportcentrum is er een groot nieuw voetbalcomplex met 9,5 velden, waarvan 6 kunstgrasvelden. Verder heeft het Bentinckspark een atletiekbaan. De ijsbaan past volledig in het concept van het Bentinckspark; de ijsbaan en het park versterken elkaar.

Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zorgt dat de ijsbaan meer van de samenleving wordt. Sociale werkvoorziening Alescon is bereid menskracht in te zetten bij werk voor de ijsbaan; variërend van beheer en onderhoud tot het uitbaten van de kantine. Alescon is de grootste werkgever in Hoogeveen, en onderscheidt zich met duurzaam ondernemen en de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

interieur ijsbaan

Het wordt een fantastische baan..!

Mét een 30 x 60 m binnenbaan voor ijshockey, kunstschaatsen en shorttrack.


 

Perspectief exterieur kunstijsbaan

Ontwerpen zijn verzorgd door o.a. Anteagroup en Alynia architecten.


meer nieuws

Laatste ontwikkelingen


U kunt ons ook helpen via Social Media

U kunt ons steunen door het bericht te delen met vrienden uit jouw lijst.

Deel dit met je vrienden