DOE MEE AAN DE CROWDFUNDACTIE

Draag een steentje bijBekijk de video

Crowdfunding voor Hoogeveense kunstijsbaan

HOOGEVEEN - De stichting Kunstijsbaan Hoogeveen e.o. start vandaag een crowdfunding-actie. Via de verkoop van obligaties hoopt de stichting de eerste stap te zetten richting realisatie van een overdekte kunstijsbaan in Hoogeveen. De hal in De Bonte Wever in Assen gaat over een jaar sluiten. Ook in deze plaats is een plan voor een nieuwe kunstijsbaan.

Via crowdfunding wil de stichting in Hoogeveen 1 miljoen euro bij elkaar halen. Voorzitter Harry Greving ziet kansen, omdat ‘een kunstijsbaan in Hoogeveen leeft'. De stichting heft een voorkeur voor een schaatshal aan de Griendtsveenweg.

Als voorbeeld van succesvolle crowdfunding noemt hij de ijshal in Hoorn. Daar leverde zo'n actie ruim een half miljoen euro op. De ijsbaan werd in 2006 geopend. Behalve particulieren worden ook organisaties en bedrijven benaderd en de natuurijsverenigingen in Drenthe en Noordwest-Overijssel.

Na een aantal jaren worden de obligaties weer terugbetaald. Het bedrag waarvoor iemand intekent wordt geïncasseerd op het moment dat de bouw werkelijk van start gaat. Een nieuwe kunstijsbaan in Hoogeveen kost zo'n 13,5 miljoen euro.

http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/crowdfunding-voor-hoogeveense-kunstijsbaan-12231743.html


meer nieuws

Laatste ontwikkelingen


U kunt ons ook helpen via Social Media

U kunt ons steunen door het bericht te delen met vrienden uit jouw lijst.

Deel dit met je vrienden