DOE MEE AAN DE CROWDFUNDACTIE

Draag een steentje bijBekijk de video

Commentaar: De levensvatbaarheid van een kunstijsbaan in Hoogeveen

Hoogeveen - Zeer binnenkort wordt de uitslag gepresenteerd van het onderzoek naar de plannen van de initiatiefnemers voor een kunstijsbaan in Assen en Hoogeveen. Als de signalen uit Assen ons niet bedriegen stijgen de kansen dat Hoogeveen een kunstijsbaan krijgt. 

RTV Drenthe meldt op haar website dat de Stichting Duurzaam Energieneutraal IJscomplex uit Assen in een brandbrief aan de gemeenteraad de noodklok luidt. Investeerders haken af vanwege het uitblijven van lokale politieke steun. Volgens RTV Drenthe kijkt de stichting met scheve ogen naar de initiatiefgroep voor het Kleine Bols Stadion in Hoogeveen.

Door Frits Kappers

Uit de brandbrief blijkt dat wij de Hoogeveense gemeenteraad de hemel in mogen prijzen, maar dat ga ik hier - gezien de in meerderheid Christelijke samenstelling van het College - niet doen. Het zou eens letterlijk opgevat kunnen worden. Toch heeft men door onmiddellijk en openlijk steun aan de initiatiefgroep te betuigen een goede zet gedaan.

Zou het gebrek aan steun van de Asser gemeenteraad misschien te maken hebben met negatieve financiële ervaringen uit het verleden? Zou men daar niet beseffen dat verliezen behaald in het verleden geen garantie zijn voor nieuwe verliezen in de toekomst? Van mij mag die baan in Hoogeveen er komen. Daarbij ga ik er van uit dat de gemeenteraad (zeker met de ervaringen rond de Kaap in het achterhoofd) zich niet aan een riskant financieel avontuur zal wagen.

Voorwaarde is wel dat de initiatiefgroep een solide financiering rond weet te krijgen. Inclusief de steun van de Provincie. En daar kan ik gedeputeerde van der Tuuk wel een paar overwegingen voor aanreiken. De locatie Hoogeveen is veel gunstiger dan die in Assen waar de nabije aanwezigheid van banen in Groningen en Heerenveen een rol speelt. Het Kleine Bols Stadion heeft alleen al daardoor de potentie veel meer schaatsers aan zich te binden dan Assen. Een financiële bijdrage van de Provincie draagt in Hoogeveen mijns inziens dan ook minder risico dan in Assen.

Voor Hoogeveen kan de komst van het KB-Stadion een positieve impuls betekenen voor de arbeidsmarkt, wat gezien de werkloosheidscijfers zeer welkom is. Daarnaast is Hoogeveen na het verliezen van de IC-status van het station en het sluiten van de gevangenis eerlijk gezegd ook wel toe aan wat steun vanuit de provincie.

Het worden voor beide initiatiefgroepen spannende dagen tot de bekendmaking van de uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek. Ik hou het zonder chauvinisme, maar gebaseerd op nuchtere feiten er op dat Hoogeveen nu eens aan het langste eind gaat trekken.http://www.regiohoogeveen.nl/nieuws/artikel/36529


meer nieuws

Laatste ontwikkelingen


U kunt ons ook helpen via Social Media

U kunt ons steunen door het bericht te delen met vrienden uit jouw lijst.

Deel dit met je vrienden